Oli i PacuraMed

Etter 38 år som hjelpepleier tok Oli valget om å pensjonere seg. Hun flyttet fra Førde til Bergen for å være nærmere barn og barnebarn, i tillegg til naturen og andre fritidsinteresser.

– Jeg har ikke angret på at jeg gikk ut med pensjon, det er en helt annen frihet! Men – jobben i helsevesenet har gitt meg mye glede, så det føltes tomt ut å skulle forlate det helt. I PacuraMed har jeg mulighet til å ta ekstra vakter, noe som er veldig fleksibelt, i tillegg til forutsigbarheten jeg har ved å være på et fast arbeidssted, forteller Oli.

Mer frihet

Hun jobber ca. 10 nattevakter i måneden i 1:1 oppdrag i hjem. Dette kombinerer hun med pensjonistlivet som bl.a. består av mye reising, konserter, turer i skog og mark, og tid med barnebarna.

– Jeg er utrolig glad i musikk og er med i en bluesklubb her i Bergen. Når de månedlige vaktlistene kommer velger jeg de vaktene som passer meg best og som også gir meg mulighet til å dra på konserter på Madam Felle, eller andre kulturarrangementer. Det er helt perfekt!

Oli har jobbet i PacuraMed i 5 ½ år, og setter pris på den gode kontakten med rådgiver Lene.

– Oppfølgingen fra Lene er fantastisk, og hun har alltid tid til å snakke om jeg skulle ha noen spørsmål eller ønsker i forbindelse med mitt arbeidsforhold. Jeg stortrives i jobben jeg er i nå, men får stadig også forslag til andre oppdrag gjennom PacuraMed. Det er fint å vite at man har flere muligheter om man har lyst til å flytte på seg!

Pensjonistlivet for mange er friheten til å reise, noe Oli også setter pris på å benytte seg av.

– I november reiser jeg til Gran Canaria for å få litt sol og varme, men jeg ser alltid frem til å komme tilbake til jobben som gir meg veldig mye. Jeg elsker kombinasjonen mellom det å kunne leve livet som pensjonist, men også være en trygg havn for de på arbeidsplassen min.

Nye regler for pensjonerte sykepleiere

Som pensjonert sykepleier gjelder nye regler fom. 1. januar 2024. Da vil det være redusert pensjon fra første krone for sykepleiere og annet helsepersonell, og ikke lengre regelen om 20 % uten redusert pensjon. 

I PacuraMed gjelder obligatorisk tjenestepensjon som dermed gir bedre vilkår enn om man velger å fortsette i kommune eller annen offentlig institusjon.

Har du noen spørsmål og vil vite mer om hvordan det er å jobbe i PacuraMed? Ta gjerne kontakt med oss for en uforpliktende prat.

Andre interessante innlegg