Jim i PacuraMed

Sommer i Norge er eksotisk selv for oss nordmenn. Da danske Jim og hans kone dro på road trip til Nordkapp i 2020 ble de såpass bergtatt at de begynte å fantasere om å tilbringe mer tid her. I fjor ble drømmen en realitet da Jim kom i kontakt med PacuraMed og fikk mulighet til å jobbe deler av året i Norge. I år tar han med seg sin kone for å tilbringe sommersesongen her og ta vakter på et sykehjem i Geilo. Resten av tiden skal tilbringes med fotturer i fjellet og andre opplevelser landet vårt har å by på. 

– I Danmark jobber jeg som «Social- og Sundhetsassistent» i hjemmesykepleien. Da vi begynte å se på reelle muligheter for å jobbe i Norge på kom jeg i kontakt med PacuraMed, og fikk umiddelbart en god dialog med Trond som jobber ved Bergen-kontoret. Han var veldig behjelpelig med å tilrettelegge for min situasjon. I tillegg er det mange fordeler ved å jobbe i PacuraMed, slik som at de dekker reise og bolig, forteller Jim på telefon fra Danmark.

Han jobbet dermed 2 måneder ved et sykehjem i Bergen i fjor, og nå er han er klar for å pakke sakene og returnere til Norge for sommerjobb fra 1. juni.

Nye utfordringer og selvutvikling

– I tillegg til å nyte norsk natur ønsket jeg å bli pushet ut av komfortsonen. Jeg var allikevel overrasket over hvor mye jeg utviklet meg personlig ved fjorårets opphold som helsefagarbeider i Norge. Jeg er vant med å ha god kontroll og oversikt over mine planer og oppgaver, sier Jim.

Jim i PacuraMed

– Nå måtte jeg håndtere mye nytt med alt fra å opprette norsk konto til språkutfordringer, arbeidsrutiner, nye kollegaer og beboere. PacuraMed var en god støtte gjennom hele oppholdet, i tillegg til at jeg ble veldig godt tatt imot på sykehjemmet, både av kollegaer og de eldre som bodde der, fortsetter han.

Arbeidslivet i Norge lærte han mye, og tilbake i Danmark er han mer avslappet og aksepterende over at alt ikke behøver å gå akkurat slik man har sett for seg. Tilbake til Norge tar han med seg noen gode hjelpemidler.

– Jeg hadde med meg en Doff’n Dunner strømpepåtrekker til sykehjemmet jeg var på i fjor. De ble så begeistret for denne at jeg endte opp med å la den være igjen, så jeg får ta med meg en ny i år, ler Jim.

«Workcation»

På spørsmål om Jim planlegger flere Norgesopphold i fremtiden, svarer han følgende.

– Til høsten blir vi besteforeldre for første gang og ser frem til å tilbringe tid med den lille her i Danmark. Men man skal aldri si aldri! Kanskje vi må ta med oss barn og barnebarn på «workcation» på et senere tidspunkt i livet, avslutter Jim.

Vil du vite mer om mulighetene for sommerjobb i PacuraMed? Ta kontakt med oss her.

Andre interessante innlegg