I Norge jobber rundt 140 000 mennesker på julaften, i følge KLP. Grozdana er helsefagarbeider hos oss i PacuraMed og feirer helst norsk jul på jobb, hvor hun sørger for at eldre og syke får en ekstra fin tid. Deretter reiser hun hjem til familie i Serbia for julefeiring først ut i januar.

– Det gir meg veldig mye å være på arbeid i juledagene. Det er akkurat som at både ansatte og pasienter er i ekstra godt humør. Vi gjør selvfølgelig det vi kan for at alle skal ha det godt – god musikk, latter, mat, litt ekstra søtt til kaffen og mye besøk i gangene, forteller Grozdana.

Hun har bodd i Norge siden 2017 og har siden da vært ansatt i PacuraMed, tidligere Reflekt Helse. Gjennom jobben har hun vært gjennom alt fra oppdrag i hjemmetjenesten, til bofellesskap og sykehjem.

Utviklingsmuligheter

– Det var veldig viktig for meg å teste forskjellige type arbeidssteder da jeg først kom til Norge. Både for å lære meg språket, men også for å bli kjent med de forskjellige rutinene i helsevesenet. Fordelene med å jobbe i PacuraMed er at man enkelt kan flytte på seg og prøve nye ting, både når det gjelder fagområder og arbeidssted.

– Som ny til landet var det også fint å vite at jeg hadde noen å støtte meg til, og jeg kan med hånden på hjertet si at rådgiverne mine i PacuraMed er som min andre familie. Jeg føler meg hjemme her pga. de. Hvis jeg lurer på noe i forbindelse med arbeid, eller trenger hjelp med praktiske ting som bolig er de alltid der for å svare på spørsmål.

I dag bor Grozdana i Bergen, hvor hun trives godt.

– Bergen er en fantastisk by, hvor jeg får i pose og sekk hva gjelder jobb og fritid. Jeg elsker bl.a. å bruke naturen og hente inspirasjon til å male bilder, som er en av mine store interesser.

Vil du bli bedre kjent med oss og andre medarbeidere i PacuraMed? Les mer her.

Andre interessante innlegg