Fkadu i PacuraMed

Fkadu er bosatt i Bergen med sine to barn på 7 og 1,5 år. De flyttet hit fra Eritrea for 6 år siden, og selv sier han at PacuraMed ble nøkkelen til arbeidslivet i Norge.

– Da jeg først kom til Norge var det en utfordring å få seg jobb. Jeg tok et pleieassistent-kurs via NAV og kom deretter i kontakt med PacuraMed. Her fikk jeg sjansen til å utvikle meg i en god læringskurve, både språkmessig og gjennom jobbutfordringer, forteller Fkadu.

Noe av det han setter mest pris på i forbindelse med jobben i PacuraMed er fleksibiliteten og utviklingsmulighetene.

Hvilket arbeidssted passer meg best?

– Siden jeg startet å jobbe har jeg fått teste ulike arbeidssteder som sykehus, sykehjem og korttidshjem. Det har vært utrolig viktig for min utvikling, både i forbindelse med å bli bedre kjent med kulturen i Norge, men også for å bli bedre kjent med hva jeg faktisk trives med å gjøre i arbeidslivet, sier Fkadu.

I august i fjor fullførte Fkadu utdanningen, og er nå helsefagarbeider. Gjennom studiene har han også tatt vakter gjennom PacuraMed.

– Det er veldig fleksibelt og jeg har selv kunne satt opp vakter i helger, dagtid og kveldstid. Alt etter mine behov når jeg har kombinert studier, jobb og barna mine, smiler Fkadu.

I dag har han fast jobb i kommunen, et arbeidssted i nærheten av hjemmet slik at han kan følge opp barna.

– Jeg trives såpass godt i PacuraMed at jeg allikevel fortsetter å ta vakter der når det måtte passe. Per i dag trives vi godt i Bergen, men det er godt å vite at man også har andre muligheter om vi skulle ønske å flytte på oss etter hvert. Norge er et vakkert land og i PacuraMed har jeg mulighet til å jobbe både nord, øst og vest i landet, avslutter Fkadu.

Vil du bli bedre kjent med oss og andre medarbeidere i PacuraMed? Les mer her.

Andre interessante innlegg