Mangel på helsepersonell i Norge øker stadig. PacuraMed, tidligere Reflekt Helse, jobber målrettet med å finne gode kandidater fra hele Europa for å bistå det norske helsevesenet på best mulig måte.

Vi følger opp kandidatene fra første dag og hjelper med bolig, reise, finne riktig arbeidssted og alt av dokumentasjon som må ordnes ved flytting til Norge for første gang, forteller rådgiver Linda Norheim i PacuraMed.

Som norsk-, engelsk- og spansktalende har hun hovedansvaret for å ta imot medarbeidere som kommer fra hele Europa. Vi tok en prat med Erika, Zanna, Abel og Bojan for å få et innblikk i reisen til Norge og jobbhverdagen her gjennom PacuraMed.

Sykepleiere fra Europa til Norge

Erika kom til Norge fra Ungarn og begynte å jobbe i 2016.

Jeg har alltid elsket å gå på tur og hadde lest mye om Norge og den norske naturen. Jeg så en annonse om jobb i Norge en dag jeg lagde lunsj, forteller Erika som nå jobber som sykepleier i PacuraMed.

– Den første perioden var vanskelig hovedsakelig på grunn av språkproblemer. Da jeg kom i kontakt med PacuraMed fikk jeg mye hjelp og støtte, noe som har bidratt til at arbeidshverdagen har blitt enklere og bedre!

Hennes kollega Zanna, utdannet kirurgisk sykepleier fra Latvia, har vært ansatt i Reflekt Helse, nå PacuraMed, siden 2018. Jobben i Norge har gitt henne muligheten til å utvide horisonten, reise mer, samt jobbe innenfor forskjellige områder i helsesektoren.

Da jeg flyttet til Bergen var det kjærlighet ved første blikk. Jeg kom i kontakt med PacuraMed og rådgiver Lene Terese Berg, som jeg kaller verdens beste rådgiver, sier Zanna – kirurgisk sykepleier i PacuraMed.

– Alt av problemer som måtte dukke opp løses raskt av rådgiverne på en fin måte.

Norsk språkkurs og jobb i Norge

Det å arbeide som helsepersonell i Norge krever at man har et godt språk nivå. I samarbeid med flere utenlandske samarbeidspartnere har PacuraMed mulighet til å rekruttere kandidater og sikre en god og fullstendig prosess.

Gjennom en av disse samarbeidspartnere, kom Abel fra Malaga i Spania, i kontakt med oss.

Jeg hadde lite arbeidserfaring da jeg bestemte meg for å komme til Norge kort tid etter endt sykepleierutdanning, sier Abel som jobber som sykepleier i PacuraMed.

Han fullførte et norsk språkkurs og etter dialog med oss, fant han et oppdrag som passet han i Bergen.

– Nå har jeg jobbet i PacuraMed i over et år, og i løpet av den tiden har jeg hatt mulighet til å jobbe både i Bergen og Haugesund. Norge tilbyr gode arbeidsforhold og en jobbstabilitet som har vært svært vanskelig å finne i Spania.

Bojan, utdannet sykepleier i Serbia og med autorisasjon som helsefagarbeider i Norge, sier seg enig når det gjelder godt arbeidsmiljø og dyktige kollegaer.

Reflekt Helse, nå PacuraMed, har gitt meg muligheten til å prøve forskjellige arbeidssteder og pasientgrupper, som har vært spennende, forteller Bojan.

Ved å jobbe i bemanningsbyrå har man fleksibiliteten og friheten til å bestemme selv i hvilken type oppdrag man ønsker å jobbe. Alle rådgiverne i PacuraMed jobber daglig med å finne gode løsninger for både medarbeiderne og våre kunder.

Helsevesenet har en tøff periode foran seg på grunn av manglende personell, noe som vi i PacuraMed tar svært alvorlig. Derfor er rekruttering fra utlandet en viktig del av løsningen etter vår mening. Dette er godt utdannede helsepersonell med erfaring fra helsevesen i utlandet og med forståelse av forskjellige kulturer, som vil ha en positiv innvirkning i arbeidslivet.

– Rekruttering fra Europa ser vi på som vårt bidrag for å lette bemanningssituasjonen i det norske helsevesenet, og vi ser frem til å ta imot flere medarbeidere i fremtiden, avslutter rådgiver Linda Norheim.

Andre interessante innlegg