Det er et stadig fokus på negative saker om sykepleieryrket i Norge i dag. I følge Norsk Sykepleierforbund vil det mangle om lag 30 000 sykepleiere i Norge om 20 år, dersom det ikke tas grep.

Har du alltid hatt et ønske om å gå denne yrkesretningen, er sykepleierstudent eller utdannet sykepleier som trives i yrket ditt? Da kunne det vel vært hyggelig med flere gladsaker tilgjengelig om dette tema? For det er selvfølgelig også veldig mange fordeler med å jobbe som sykepleier:

1. Som sykepleier er du garantert jobb

Sykehus og andre helseinstitusjoner skriker etter ansatte. Så lenge vi mennesker lever er det sannsynlig å si at det vil være et stort behov for helsetjenester også langt inn i fremtiden. Dermed er sykepleierfaget en trygg karriereretning å gå, med gode jobbmuligheter over hele landet.

2. Mennesket i fokus

Det er ingen i Norge som ikke på et tidspunkt har blitt behandlet av en sykepleier. Som sykepleier er du ikke bare en sentral del av samfunnet, men også en sentral person for andre som går gjennom mindre og større utfordringer i sine liv. Det å kunne være en trygghet for andre er svært givende, og gir ekstra mening til arbeidshverdagen.

3. Gode utviklingsmuligheter

Som sykepleier har du et hav av muligheter for spesialisering, som f.eks. jordmor, intensivsykepleier, anestesisykepleier og mye mer. Ved å være tilknyttet bemanningsbyrå tilbys det ofte ekstra muligheter som studiestøtte til deg som ønsker å jobbe samtidig som du studerer, oppfriskningskurs og kompetanseheving. En annen fordel er at man kan teste ut forskjellige arbeidssteder for å finne ut hva som passer akkurat deg best.

4. Fleksibilitet

Sykepleiere i Norge har store muligheter til å jobbe over hele landet – alt fra Oslo i øst, Bergen i vest og Bodø i nord. Om du jobber i bemanningsbyrå har du mulighet til å påvirke din turnus ytterligere – om du f.eks. i perioder ønsker å jobbe mindre grunnet familiesituasjon eller mer for å spare opp penger til drømmeturen.

5. En tryggere arbeidshverdag

Som sykepleier er du ikke bare garantert jobb, men du har også gode lønnsbetingelser. Sykepleiere som jobber i bemanningsbyrå får også ekstra trygghet i form av god oppfølging før og under i ansettelsesforholdet, i tillegg til sikring av god opplæring og nødvendige prosedyrer ved ditt arbeidssted.

Vi lovte 5 fordeler med sykepleieryrket, og hos PacuraMed finnes ytterligere. Les gjerne mer om hva vi kan tilby her.

Andre interessante innlegg